donderdag 24 april 2008

Weggevlucht!

Met Khmer nieuwjaar (een van de drie die ze vieren, naast Chinees en westers nieuwjaar) was het zo heet in Siem Reap en beloofde het zo luidruchtig te worden dat we besloten hadden Cambodia te ontvluchten. Ze vieren hier namelijk een week lang en iedere dag van 5 u s ochtends tot 2 a 3 uur s nachts met zeer veel lawaai, vuurwerk,... hun nieuwjaar.
We zijn uiteindelijk met twee dagen vertraging vertrokken naar Maleisie, eerst naar Kuala Lumpur, de wereldstad met de twintowers (nee, niet die uit New York).

 
En daarna naar het Maleisisch gedeelte van Borneo om daar wat regenwoud exploratie te gaan doen. En jawel, ze hebben daar dus ook spinnen. Vraag maar aan Nadia ;-)
We hebben veel beesten gezien, vooral apen. We hebben koppensnellers gezien en hebben zelfs bij hen geslapen, alleen zijn we de helft van onze foto's kwijt gespeeld wegens een gecrashte memorycard. Zo hebben we dus geen bewijs van het feit dat we een hele troep Proboscis monkeys hebben gezien (moet je eens op googelen, ze worden ook wel de dutch monkeys genoemd in het Engels) en  silver leaf makaques met baby (hoe schattig). En ook van de twin towers hebben we nauwelijks een foto.
Maar de rest van het verhaal volgt nog, hierbij al de foto's.

1 opmerking:

Anoniem zei

Maar toch! Gelukkig nieuwjaar! Beste wensen! :)