woensdag 9 juli 2008

Duizend bommen en granaten




Verdomme, was dat verschieten gisterennacht, toen Nadia me plots wakker schudde en riep (ik had mijn super oordoppen nog in;-): "Ze zijn aan t schieten!!".
En inderdaad, de ene knal na de andere ontplofte ergens in de omgeving en deed heel het huis bibberen. Om nog te zwijgen van Nadia en eerlijk, ook bij mij beefde het wat, het is niet voor niets maar enkele jaren geleden oorlog geweest en met de verkiezingen en bijhorende intimidatie voor de deur...
Maar na een tijdje en toen we beter wakker werden, bleek dat het om vuurwerk ging. Om 4u 's ochtends! De dag nadien bleek dat Unesco eindelijk de aanvraag om de Preah Vihear tempel op de grens met Thailand te erkennen als Cambodiaans grondgebied en in een beweging hem ook als werelderfgoed in aanmerking te laten komen. In Phnom Penh hebben ze blijkbaar 4uur aan een stuk vuurwerk afgeschoten. Het was dan ook een gevoelig punt geworden waarover veel gediscussieerd en geruzied is geweest met Thailand. Maar de Cambodianen hebben gewonnen van Thailand en dat moet zo'n 8-tal eeuwen geleden zijn.


Geen opmerkingen: