dinsdag 13 november 2007

Sa'koan, Kampong Plukh en workshop



Aan exotische namen geen gebrek hier uiteraard. Waarschijnlijk hebben sommige onder jullie het regelmatige bezoekje aan onze blog al lang opgegeven, wegens nooit iets nieuws... Ondanks wat sommigen in Belgie ondertussen wijsgemaakt is in een of ander boek dat verschenen is over misschien hier en daar wat uitzonderingen en vooral veel verzinsels, wordt er in de ontwikkelingssamenwerking wel degelijk gewerkt... (zo hard dat er geen tijd meer is voor blogjes, alle excuses zijn goed he ;-) )

Ondertussen zijn we dan ook nog (EINDELIJK) met Khmer lessen gevonden, aan een tempo van 2 of 3 zinnetjes per uur... Als we deze week alle voornaamwoorden blokken kunnen we binnenkort zelfs de mensen in het Khmer aanspreken (al dan niet met een werkwoord erbij...) Sa'koan onze leraar is een echte boedhistisch monk, en heel gedreven om ons het perfecte Khmer bij te leren (hij blijft maar proberen om ons het schrift ook te leren... en zal ons elke week 5 letters leren schrijven... Maar als we geen schoonschriftjes vol oefenen zullen we er niet ver mee geraken...

En ondertussen (na ons Isabelle en Ewald, foto's volgen... heb die vergeten mee te brengen op mijn stick) hebben we weeral bezoek, nl. onze Johan maatje en soort free lance collega van bij Vredeseilanden... die ons hier komt leren filmen (vooral de Khmer, want het zijn zij die uiteindelijk de filmpjes over goeie onderwijsmethodieken moeten gaan maken in scholen). Afin ondertussen sjezen we met een busje en een team van 12 man naar scholen en boerderijen om als 'oefening' een filmpje te maken over cambodjaanse kinderen en het onderwijs hier, voor de tentoonstelling van vvob (dus als jullie het willen zien, op naar Brussel)

1 opmerking:

Anoniem zei

heyhey

Eindelijk placeert ge nog eens een verhaaltje - ik begon al te denken dat je van de aardkloot verdwenen was!

Seg missie, wat gaan we nu met outopnieuw doen? Zijn jullie er al uit?

Ik heb gezien dat er heel wat nieuwe vacatures op de site van uwe werkgever staan - morgen eens op mijn gemak kijken of er iets interessants tussen zit.

x
nellie