zondag 26 april 2009

Aziatisch Nieuwjaar op verplaasting

De week van 13 april is het in Cambodia Khmer New Year, zoals op veel plaatsen in Azie. En om wat uit te rusten zijn we naar Koh Chang geweest, midden in de Songkran ofte het Thais waterfeest dat daar bij nieuwjaar hoort. 

Ook in Cambodia wordt dit gevierd maar veel minder intens. Eerst wilden we naar Rattanakiri of Laos gaan, maar door praktische problemen (geen auto meer kunnen huren,...) ging dit niet door. En dus werd het Koh Chang voor de verandering. We zijn er al een aantal keer geweest, maar het feit dat we daar zeer goedkoop en snel geraken vanuit Cambodia maakt het een beetje een no-brainer in last minute gevallen.
We hebben goed kunnen uitrusten, hebben weer zeer lekker gegeten daar en behoorlijk wat kilometerkes op t brommerke afgelegd terwijl we rond het eiland sjeesden. En tijdens de dagen van het waterfeest hebben ze ons op dat brommerke kletsnat gegoten. Tsja, het is natuurlijk altijd plezanter om Farang nat te maken dan Thai, hoewel ook die er niet aan ontsnapten.


Van kleine waterpistolen tot emmers tot echte vuilbakken van 30 liter vol met water worden er gebruikt. Of ze rijden met pick0ups rond met een 100l watervat achterin, waaruit ze heel de tijd hun kleinere emmers kunnen bij vullen. Het gaat er behoorlijk wild aan toe bij momenten. Maar het is wel plezant, zolang ze geen ijswater gebruiken, want daar krijg je bijna een hartstilstand van, shit, da's verschieten ieder keer. 


Songkran is trouwens ook de periode in Thailand dat er gigantisch veel gedronken wordt en dat in combinatie met brommers, wagens en overwachte of soms ongewilde wateraanvallen zorgt voor een enorm piekmoment in verkleersongevallen en doden.



2 opmerkingen:

Anoniem zei

Heel mooie foto's!!
Klopt het dat jullie binnenkort (in juni) even naar huis komen????;-);-);-) Je zus zei ons zoiets...

Bees
Kuma en Ellen

Unknown zei

Laatste bericht op 26 april??? Ik dacht zo dat er intussen toch nog een aantal dingen gebeurd zijn die het vermelden waard waren...