donderdag 21 juni 2007

Onze nieuwe Dream


Jawel, twee dagen hier en blijkbaar al een snelheidsrecord gebroken. Nee, een huisje hebben we nog niet, hoewel dat ook wel leuk zou zijn. Nee, ons snelheidsrecord is met iets anders. Iedereen die mij een beetje kent weet hoe een hekel ik heb aan het afhankelijk zijn van anderen voor vervoer. En aangezien je hier als toerist geen brommer kan huren, zijn we ons gisteren dan maar een splinternieuwe Honda Dream 125 cc gaan kopen. Wel grappig dat je met een hoop cash geld bij de Honda dealer kan binnen stappen en 10 minuten later gewoon buiten rijden met een scooter. Rijbewijs? Niet naar gevraagd. Verzekering? Bestaat hier niet. Taks en nummerplaat? Dat vraag je al of niet aan wanneer het je uitkomt of anders helemaal niet.
We zijn wel plat in het begin van het tweede regenseizoen toegekomen. Blijkbaar is er eerst een soort voorbode (het eerste regenseizoen, dat enkele weken duurt) en dan is er weer enkele weken droogte. Vanochtend dus ook al dadelijk een deftige regencape gaan zoeken, nadat ik Nadia aan de schoolpoort was gaan afzetten met m’n brommertje. Zij met een dunne regencape die we nog hadden van vorig jaar, ik in T-shirt en korte broek. Volledig doorweekt, maar Nadia was wel min of meer op tijd.
Oke, ga me nu effe bezig houden met verder zoeken naar een leuk huisje. Hoewel dit toch moeilijker blijkt dan we eerst dachten. De combinatie van een goeie ligging, een deftige prijs en een leuk huisje met gastenkamer, fijn terras,… is niet eenvoudig te vinden. En dan mag je het ook nog helemaal gaan herinrichten, want de meubels die je er bij krijgt zijn meestal alles behalve stijlvol te noemen. Jaja, smaken verschillen niet zo’n klein beetje.

Tot de volgende blog en een pint voor de eerste die ontdekt hoe je reacties kan achterlaten op de blog!!

Stef

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Hé, heb ik nu die pint verdiend? Heb gewoon op 0 reacties geklikt en kon een bericht posten...

Zeg, zitten jullie nu in het centrum van Siem Reap?

Toen wij daar waren konden wij ook geen brommers huren om Angkor te verkennen. Hebben dan maar een dag met de fiets gedaan (kort parcour) en 2 dagen met de electrische motocyclette... Heel leuke (en ecologische) beleving

Anoniem zei

Hehe
ik wil ook een pintjeuhhh!

Stef, ge zijt toch echt een nieuwe man: uw vrouw naar het werk brengen, en u kletsnat laten worden. Way to go!

Klonen die handel ;-)

Hopelijk vinden jullie snel een leuk, convenient en goedgelegen huisje met gezellige bar en leuke tuin - zwembadje misschien?

Nadiake, doet da goed in de klas hé: herreuhhh i'mmm nadiaaaaa :-)

x
dikke kussen uit een verzopen en maarts aandoende metropool
nele

Carol zei

Hoezo. Ik heb gisterenavond toch een bericht gestuurd, dus die pint verdien ik ook wel. Alleszins, geniet van jullie natte dagen

Greets

Caroline

An Bosmans zei

Dag Nadiake en Stef,

hei, alweer zo snel. Je ziet er, als vanouds, héél sexy uit, Nadia, op je nieuwe brommertje!
En nu opnieuw een snelheidsrecord laten sneuvelen: leuk huisje, mét terras, mooie meubeltjes én betaalbaar én natuurlijk rustig en centraal gelegen. Jaja, veeleisend zijn is een heel mooie deugd! Knuffel vanuit Bocholt! Klinkt toch geweldig exotisch niet?

Anoniem zei

Vergeet niet dat uw huis ook een gastenkamer met muskietennet, privébalkon met barbecuevoorzieningen, airconditioning, ligbad, internet, jacuzzi en een minibar moet hebben he. Wij zijn echt wel van plan om langs te komen.
bavo & peggy

Anoniem zei

Hallo Stef en Nadia,

Alles kits daar ? Die brommer is toch al een begin. Later meer.

Dirkskes